+38 097 107 33 77 info@itb.biz.ua

Всі ми знаємо, якщо є мінімальна вірогідність того, що буде допущена помилка, вона рано чи пізно обов’язково трапиться! І вже тут нам потрібно оцінити всі ризики настання цього випадку (зупинка обладнання, яке призведе до зупинки всієї лінії виробництва, що в свою чергу може призвести до несвоєчасного відвантаження продукції, оплати персоналу за простой, втрачену можливість виробити продукцію на час простою, а в деяких випадках і втрати сировини, яку вже розпочали використовувати для виробництва готової продукції, тощо).

Звісно, що технології доповненої реальності (AR) не вирішують всіх цих проблем, але вони допоможуть мінімізувати втрати за рахунок інформаційної підтримки працівників майже на кожному етапі виробництва та обслуговування.

Коли стоїть на ділянці досвідчений спеціаліст – це не проблема, але бувають випадки коли потрібно поставити на цю ділянку менш досвідченого спеціаліста або і взагалі нового. І це, повірте, досить часто трапляється, а ціна помилки може бути досить високою .

А тепер уявіть, що виробничий персонал бачить перед очима свою фактичну ділянку, на якій працює, бачить фактичні показники параметрів, які потрібно контролювати, але, крім того, використовуючи налаштоване обладнання доповненої реальності він бачить ще й рекомендовані та діапазон дозволених параметрів. У випадку виходу обладнання на режим не рекомендованих параметрів спеціалісту інколи дуже важко прийняти зважене рішення і тут знову таки можуть допомогти технології доповненої реальності, де чітко перед очима з’являться рекомендації та/або повний алгоритм дій. Корисно? Думаю так?

А тепер уявіть собі, що майстра з обслуговування обладнання та виробничих ліній терміново викликають на ділянку. Максимально швидко він з’являється там, попередньо виявляє причину виходу за ладу (йому потрібна схема підключення), він йде до місця зберігання документації, бере її та повертається, перевіряє і виявляється, що все нормально – причина виходу з ладу лінії інша. Він знову відпрацьовує нову версію і робить ще, можливо, навіть декілька кіл перевірки відповідності документації з версіями виходу з ладу виробничої лінії! Звісно, це не так часто відбувається, звісно, що і майстри на Вашому підприємстві висококваліфіковані. Але, погодьтесь, якби майстер вже на першому виклику мав можливість перед очима відкрити будь-яку необхідну схему, та ще й з рекомендаціями, то це б значно скоротило час простою обладнання та ліній в цілому!

А тому, шановні друзі, вирішувати саме Вам чи потрібні та корисні будуть Вам сучасні технологічні рішення! В моєму розумінні, звісно, так!

А у разі питань, звертайтеся!